Naamontwikkeling


Je zoekt snel een merknaam, bedrijfsnaam of andere naam voor professioneel gebruik. Een naam die je helpt om je doelen waar te maken, die tot de verbeelding spreekt en juridisch sterk is. Met Hoenoemik? vind je die naam. Onze aanpak heeft zich ruim bewezen in de praktijk. Voor een toelichting op maat kun je ons het beste even bellen of mailen. We geven hier een korte schets van ons traject voor naamontwikkeling.

Wat is naamontwikkeling?

Naamontwikkeling is niet anders dan de vakterm voor het verzinnen van namen voor een professioneel doel. Omdat het een creatief proces is, wordt het ook wel naamcreatie genoemd. Hoenoemik? helpt je bij het vinden van bijvoorbeeld een:

  • bedrijfsnaam of andere organisatienaam
  • merknaam
  • productnaam
  • naam voor een dienst
  • locatienaam, bijvoorbeeld voor een gebouw
  • naam voor de openbare ruimte (straatnaam, parknaam, naam voor een fusiegemeente)

Onze aanpak

1 Kennismaking en briefing
Het bedenken van een naam begint met een kennismaking en een eerste vrijblijvend advies. We schetsen onze aanpak en brengen een offerte uit. Wanneer nodig werken we de opdracht uit tot een meer gedetailleerde briefing. Daarin staan alle wensen, eisen en aanknopingpunten voor de naamontwikkeling. We spreken dan natuurlijk ook een planning af. Twee weken tot de definitieve naamkeuze is meestal een minimum.

2 Oplevering in ronden
Een naam moet goed voelen. Daarom werken we in een aantal rondes, waarin je als opdrachtgever feedback kunt geven en meegenomen wordt in het creatieve werk. Je ziet hoe veel verschillende mogelijkheden er zijn. En je maakt van dichtbij mee hoe we stap voor stap naar de ideale naam toewerken.

3 Keuze en onderzoek
De winnende naam moet in alle opzichten sterk zijn. Basisonderzoek naar bijvoorbeeld beschikbaarheid en identieke namen voeren we zelf uit. Vaak is het verstandig om de naam juridisch extra te laten checken door een gespecialiseerde jurist. En soms wil je extra zekerheid door marktonderzoek uit te laten voeren. Dit onderzoek kunnen we begeleiden.

Bel om kennis te maken met Wouter van der Land: 0642 038 456.